11 Şubat 2019 Pazartesi

Anne Usulü Ekşili Köfte











MALZEMELER

1 küçük çay bardağı pirinç 
1 adet kuru soğan rendelenmiş yıkanıp, suyu sıkılmış
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
300-350 gram kıyma
Un köfteleri kaplamak için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
2 adet patates 
1 çay bardağı haşlanmış nohut
7 su bardağı sıcak su

MEYANESİ İÇİN:

1 limonun suyu

ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:


Yemeğimizin yapımına önce köfte yaparak başlayalım. Bunun için rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, karabiber, yumurta ve pirinçleri iyice yoğurun. Geniş bir tepsiye un dökün ve yayın.

Köfte harcından fındıktan biraz büyük köfteler yapıp, unlu tepsiye koyun. Köfte hamuru bittikten sonra tepsiyi sallayarak tüm köfteleri iyice una bulayın.

Tencereyi ocağa alın, zeytinyağı ve havuçları ekleyip, yaklaşık bir iki dakika kadar soteleyin, ardından sıcak suyu ilave edin ve biraz havuçlarla birlikte kaynatın.

Daha sonra köfteleri, nohut ve patatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20-25 dakika tüm malzemeler pişince limon suyu döküp, biraz kaynatın ve ocaktan alın. 

Üzerine tereyağ ile kavurduğumuz kuru naneyi döküp, servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder