MALZEMELER:
1 su bardağı zeytinyağ1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın beyazını ayır üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
Un yeteri kadar
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı fındık kırığıYAPILIŞI:
Kurabiye hamurunu hazırlayacağımız kaba zeytinyağ, süt, şeker, yumurta, konulup, karıştırılır. Daha sonra üzerine kuru üzüm, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip, tekrar karıştırılır. Unu eklerken dikkatli olun, azar azar koyarak ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.Elimizi hafifçe yağlayarak mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına sonra da fındık kırığına batırıp, fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir.Kurabiyeleri çok pişirmeyin, dışı çıtır içi kek gibi olacaktır. Bu kurabiyeler bayatlamıyor, kapalı bir kutuda uzun süre dayanıyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder