MALZEMELER:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1/4 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı galeta unu
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı kimyon
KIZARTMAK İÇİN:
1 su bardağı un1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Karnabaharın kalın sap ve yaprak kısımlarını ayıklayın. Küçük çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Suyunu iyice sıkın.
Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanozun yapraklarını ince ince kıyın. Sarımsağı rendeleyin. Karnabaharı geniş bir kaba alıp, çatal yardımıyla ezin.
Yumurta, galeta unu, sarımsak, doğranmış yeşillikler ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın.
Toparlanan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin. Bu sürenin sonunda ellerinizi hafifçe yağlayıp köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçine bir miktar kaşar peyniri koyup, kapatın. Avuç içinizde yuvarlayıp yassı köfteler hazırlayın.
Unu düz bir servis tabağına alın. Hazırladığınız köfteleri ununa bulayın. Kızgın yağda ters yüz ederek pişirin, fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde dinlendirin.
Şayet isterseniz, köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz köfteleri çok az zeytinyağı ilavesiyle fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder