MALZEMELER:
1,5 su bardağı irmik1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı kaynamış su
1 su bardağından 2 parmak eksik eritilmiş tereyağ veya sıvı yağ
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:
Helvayı yapacağımız tencereye yağı koyalım üzerine cevizi ekleyip, hafifçe kavuralım. Daha sonra irmiği ilave edip, kavurmaya devam edelim.İrmiğin rengi değişince içine tuzsuz lor peynirini koyup, güzelce karıştıralım. toz şekeri ilave edelim tekrar karıştıralım. En son olarak kaynamış suyu dikkatlice koyup bir iki karıştırdıktan sonra suyunu çekmeye yakın tencerenin kapağını ve ocağın altını kapatalım.
Bir sürü demlendikten sonra ister ılık olarak, isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Tereyağ kullandığım için benim tercihim sıcak veya ılık olarak servis yapıyorum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder