MALZEMELER:
3-3,5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ ve margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı silme tuz
Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağ, tereyağ, yoğurt, yumurta beyazı ve tuzu koyup karıştıralım. Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, hafifçe bastırarak peynirden 1-2 tatlı kaşığı kadar koyup, klasik poğaça şeklinde kapatalım. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp, önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
1 tatlı kaşığı silme tuz
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniriÜZERİ İÇİN:
Susam yeteri kadarYAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağ, tereyağ, yoğurt, yumurta beyazı ve tuzu koyup karıştıralım. Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, hafifçe bastırarak peynirden 1-2 tatlı kaşığı kadar koyup, klasik poğaça şeklinde kapatalım. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp, önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder