MALZEMELER:
MAYA ÜRETME MALZEMELERİ:
1 su bardağı tam buğday unu1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı instant maya (granül maya)
EKMEK YAPMA MALZEMELERİ:
Ilık suTam buğday unu aldığı kadar
1 tatlı kaşığı tuz
Yukarıda verilen maya üretme malzemelerinin hepsi derin bir kapta karıştırılacak. Ilık bir ortamda 12 saat bekletilecek. Bu aşamada maya köpürüp, kabaracak merak etmeyin.
Mayanın olup olmadığını kontrol etmek için. Bir bardağı su koyuyoruz. İçine bir damla maya damlatıyoruz. Şayet maya yukarıya çıkarsa mayamız hazır demektir. Artık ekmek yapımına geçebiliriz.
Hamur yoğuracağımız derin bir kaba 1/2 litre ılık su, maya ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup, karıştıracağız. Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örterek ılık bir yerde bekletiyoruz.
Ekmek hamurumuz kabardıkça 3 kez yoğurup, ılık yerde bekletmeye devam ediyoruz. Sonra ekmeği pişireceğimiz yuvarlak veya istediğiniz herhangi bir kaplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder