MALZEMELER:
3-3,5 su bardağı un1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ ve margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı silme tuz
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri1/2 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 paket ayçekirdeğiYAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağ, tereyağ, yoğurt, yumurta beyazı ve tuzu koyup karıştıralım. Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafifçe bastırarak peynirli maydanoz karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyup, klasik poğaça şeklinde kapatalım. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, ayçekirdeği koyalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp, önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder