MALZEMELER:
250 gram tereyağ veya margarin3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un (unun ölçüsü bardağın büyüklüğüne göre değişir)
İÇİ İÇİN:
2 adet elma3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı silme tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamuru için; hamur yoğuracağımız kaba oda ısısındaki tereyağ ve pudra şekerini koyup, karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştıralım. Unu azar azar ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Fırın tepsinize dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder