5 Ocak 2019 Cumartesi

Elmalı Kurabiye





MALZEMELER:

250 gram tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un (unun ölçüsü bardağın büyüklüğüne göre değişir)


İÇİ İÇİN:

2 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı silme tarçın

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri

YAPILIŞI:


Kurabiyenin yapımına içini hazırlayarak başlayalım. Bunun için; elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alalım. Üzerine toz şekeri ilave edip, suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra tarçını ve cevizi koyup, karıştıralım ve soğumaya bırakalım. 

Hamuru için; hamur yoğuracağımız kaba oda ısısındaki tereyağ ve pudra şekerini koyup, karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştıralım. Unu azar azar ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. 

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar açın. Merdaneyle hafif oval açın, Bıçakla 4-5 uzunlamasına çizik atın ve uç kısmına elmalı harçtan koyup sarın. İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

Fırın tepsinize dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder