MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
1 adet orta boy havuç
1/2 çay bardağından 2 parmak fazla zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
1 adet orta boy havuç
1/2 çay bardağından 2 parmak fazla zeytinyağ
1 çay kaşığı şeker (dişlerin gıcırdamasını önlemek için)
Tuz yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri veya istediğiniz eriyen peynir
YAPILIŞI:
Ispanakları güzelce yıkayıp, yemeklik doğrayın.
Yemeği pişireceğimiz tencereye yağı koyalım. Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı , biberi ve havucu koyup, kavurun. Daha sonra ıspanakları ve tuzu ekleyip, kapağını kapatıp,kısık ateşte pişirin.
Beşamel sos için; tencerede tereyağını eritip, unu ekleyin. Unu yakmadan kokusu çıkana kadar kavurun. İçine sütü ve tuz ekleyip, koyulaşana kadar pişirin.
Pişen ıspanakları borcama alın. Üzerine beşamel sosu dökün. Fırında üzeri kızarana kadar bekletin.
Çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peynirlerini serpip, eriyene kadar fırında pişirin.
Çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peynirlerini serpip, eriyene kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder