YAPILIŞI:
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
2 su bardağı köftelik bulgur
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 adet taze soğan
1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı pul biber
Mercimekleri yıkayıp, bir tencereye alalım. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim. Mercimekler pişip, suyunu çekmeye yakın bulguru ekleyin, 1-2 kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Demlenmesi için bir kenarda 20 dakika kadar bekletin.
2 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayıp, bir tencereye alalım. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim. Mercimekler pişip, suyunu çekmeye yakın bulguru ekleyin, 1-2 kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Demlenmesi için bir kenarda 20 dakika kadar bekletin.
Mercimekler dinlenirken bizde içine girecek malzemeleri hazırlayalım. Bunun için ince ince doğranmış veya rendelenmiş kuru soğanlarımızı pembeleşinceye kadar pişirelim. Üzerine
salçayı ekleyip, soğanla birlikte biraz kavuralım. Daha sonra dinlenmiş mercimeği yoğurma kabına alıp, üzerine hazırlamış olduğumuz sosu, nar ekşisi, yeşillikleri ve baharatlarımızı ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
salçayı ekleyip, soğanla birlikte biraz kavuralım. Daha sonra dinlenmiş mercimeği yoğurma kabına alıp, üzerine hazırlamış olduğumuz sosu, nar ekşisi, yeşillikleri ve baharatlarımızı ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
Servis tabağına alıp, istediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder