MALZEMELER:
2 kilo ayva1 kilo şeker
1 su bardağı su
SÜSLEME İÇİN:
CevizYAPILIŞI:
Ayvaların kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Çekirdeklerini keselerde saklı ise ortaya çıkarın ve bir kenarda bekletin.Düdüklü tencereye suyu koyun ve çekirdekleri serpin. Üzerine ayvaları yerleştirin. Ayvaların üzerine de şekeri koyun.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika şeker eriyene kadar pişirin. Düdüklü kendi basıncı ile soğusun diye bekledikten sonra kapağını açıp, ocağın en kısık ateşinde ayvaların rengi kırmızı dönünceye kadar pişirin. Pişirme süresi 1-1,5 saat kadar sürüyor.
Böylece kırmızı renkte doğal ayva tatlısını yapmış oluyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder