30 Aralık 2018 Pazar

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Yemeği








MALZEMELER:

4 adet enginar çanağı
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı şeker
Tuz yeteri kadar
Zeytinyağ yeteri kadar

YAPILIŞI:


Yazın buzdolabına koymuş olduğum 4 adet enginar ve enginarın saplarını çözdürerek kullandım.
Bir tavaya zeytinyağ döküp, minik küp halinde doğradığınız soğanı kavurun. Üstüne yine minik küp olarak doğranmış havuç ve sonra patatesi ekleyin biraz kavurun. Üstüne 1,5 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.Tuz, şeker ve bezelyeyi de ekleyip, karıştırın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra küçük küçük doğradığımız dereotunu ilave edin ve karıştırın.


Garnitürü konserve olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için konserveyi açtıktan sonra mutlaka sudan geçirin. Daha sonra yukarıdaki işlemleri uygulayacaksınız.

Çözülmüş enginarları yayvan bir tencereye dizin. Üstlerine garnitürlü harcı paylaştırın. Enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar( limon suyu ile unu çırparak elde edilen suyun üzerine) su ekleyin ve üstüne zeytinyağ gezdirin. Suyuna bir miktar tuz ilave edip, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.

Ilıdıktan sonra enginarları servis tabağına alıp, servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder