MALZEMELER:
2 adet yumurta
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sade pilav
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sade pilav
Karabiber
Omleti hazırlayacağımız tavaya tereyağını koyalım. Daha sonra iki yumurtayı tuzla çırpıp, elekten veya ince tel süzgüden geçirip, pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
YAPILIŞI:
Omleti hazırlayacağımız tavaya tereyağını koyalım. Daha sonra iki yumurtayı tuzla çırpıp, elekten veya ince tel süzgüden geçirip, pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
İyice ısıtılmış tavaya karışımı dökün. Kısık ateşte 3-5 dakika pişirin.Yumurtaya pişerken müdahale etmeyin. İnce ve düzgün bir şekilde pişsin.
Yumurta piştikten sonra servis tabağına önceden pişirip, hazırlamış olduğumuz sade pilavı koyun. Üzerine omleti yerleştirip, servis yapın. Omletin üzerine ketçap, karabiber ve yeşillik koyarak veya sade olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder