MALZEMELER:
1 kilo küçük patlıcan1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet yeşil biber
1 adet havuç
2-3 adet domates
150-200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça (biber salçasıyla karışık olabilir.)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz yeteri kadar
2-3 adet domates
150-200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça (biber salçasıyla karışık olabilir.)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz yeteri kadar
2 yemek kaşığı zeytinyağ (yemeği pişirirken kullanılacak)
Derin ve geniş bir tavaya yağı ekleyin. Patlıcanları süzüp kurulayın. İyice ısınınca içine patlıcanları atın, hafif kızarıncaya kadar arada karıştırarak pişirin tabağa alıp, bir kenarda bekletin.
YAPILIŞI:
Küçük patlıcanları güzelce yıkayıp, boyuna 4 parçaya bölün. Önceden hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu koyun.Derin ve geniş bir tavaya yağı ekleyin. Patlıcanları süzüp kurulayın. İyice ısınınca içine patlıcanları atın, hafif kızarıncaya kadar arada karıştırarak pişirin tabağa alıp, bir kenarda bekletin.
Soğanı, biberi,havucu ve domatesleri yemeklik doğrayın.Yemeği pişireceğimiz tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ile soğanları,havucu ve biberleri hafifçe kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip, pişirmeye devam edin. Kıyma suyunu salıp, çekince içine domatesleri ve salçayı koyun karıştırın. Patlıcanları da ilave edip, tekrar karıştırın.
1 su bardağı sıcak suyu ekleyin(yemeği sulu seviyorsanız su miktarını 1 bardak daha arttırabilirsiniz), yaklaşık 15-20 dakika patlıcanlar yumuşayana kadar kısık ateş de pişirin.
1 su bardağı sıcak suyu ekleyin(yemeği sulu seviyorsanız su miktarını 1 bardak daha arttırabilirsiniz), yaklaşık 15-20 dakika patlıcanlar yumuşayana kadar kısık ateş de pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder