MALZEMELER:
1 adet orta boy lahana
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 diş sarımsak
150-200 gram kıyma
2 adet orta boy havuç
2 su bardağı su
Tuz
Pul biber
YAPILIŞI:
Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Ardından kuru soğan yemeklik doğranır.Yemeği pişirmek için tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Kızdırılmış yağın içine kıyılmış kuru soğanları, havucu, sarımsakları ve kıymayı ekleyip kavurun. Soğanlar ve kıyma pembeleşince salçayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Daha sonra lahanaları tencereye koyup yaklaşık olarak on dakika kadar pişirin. Yemek suyunu bıraktığında tuz, pul biber, karabiber ekleyip, karıştırın.
Yaklaşık 30 dakika sonra kıymalı kapuska yemeye hazır hale gelir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder