MALZEMELER:
2 su bardağı maş fasulyesi1 adet kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
100-150 gram kıyma ( miktarı size göre değişebilir)
100-150 gram kıyma ( miktarı size göre değişebilir)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı biber + domates salçası
Zeytinyağ
Tuz
Tuz
YAPILIŞI:
Maş fasulyesi akşamdan ılık suda ıslatılıp, sabahleyin pişirilir. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağ konulup, yemeklik doğranan soğanlar ve biberler ilave edilip, pembeleşmeye yakın kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
Kavrulan kıymanın üzerine maş fasulyesi ve salça katılır 1-2 dakika karıştırılarak kavrulur. Daha sonra üzerine pul biber ve tuz konur tekrar karıştırılır. Maş fasulyesinin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su konup, tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte kontrol edilerek pişirilir. Çünkü çok çabuk pişen bakliyattır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder