14 Ocak 2019 Pazartesi

Kıymalı Cin Börülcesi Yemeği (Maş Fasulyesi)









MALZEMELER:

2 su bardağı maş fasulyesi
1 adet kuru soğan

2-3 adet yeşil biber
100-150 gram kıyma ( miktarı size göre değişebilir)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı biber + domates salçası
Zeytinyağ
Tuz

YAPILIŞI:

Maş fasulyesi akşamdan ılık suda ıslatılıp, sabahleyin pişirilir. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağ konulup, yemeklik doğranan soğanlar ve biberler ilave edilip, pembeleşmeye yakın kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.

Kavrulan kıymanın üzerine maş fasulyesi ve salça katılır 1-2 dakika  karıştırılarak kavrulur. Daha sonra üzerine pul biber ve tuz konur tekrar karıştırılır. Maş fasulyesinin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su konup, tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte kontrol edilerek pişirilir. Çünkü çok çabuk pişen bakliyattır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder