MALZEMELER:
250 gram oda sıcaklığında tereyağ2 çay bardağı şeker veya pudra şekeri
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme susam ezmesi
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet yumurta ( sarısı içine koyulacak akı üstüne sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı susam
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4,5-5 su bardağı kadar kullanılıyor)
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba tereyağını, sıvı yağı, şekeri, susam ezmesini, cevizi, yumurtayı ve kabartma tozunu koyup, elimizle güzelce karıştıralım. Daha sonra unumuzu azar azar ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.Yuvarlak mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak önce yumurta akına, daha sonra susama bulanan kahkeleri elimizle iyice bastırarak inceltelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayalım. 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder