23 Ocak 2019 Çarşamba

Tuzlu Mini Çatal Kurabiye





MALZEMELER:

1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm sirkesi fark etmez)
2 çay kaşığı tuz
200 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak


ÜZERİ İÇİN:

Susam yeteri kadar


MALZEMELER:


Hamuru hazırlayacağımız derin bir kaba yoğurt, toz şeker,sirke, sıvı yağ, tereyağ, tuz, mahlep ve yumurta akı koyup, güzelce karıştıralım. Daha sonra azar azar kabartma tozu ile elenmiş un ilave ederek, yumuşak bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım. Daha sonra iki ucunu birleştirip, küçük çatallar yapalım. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayacağız. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış, 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder