MALZEMELER:
3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KAKAOLU KARIŞIM İÇİN:
2-3 yemek kaşığı hazırlamış olduğumuz harç1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı pudra şekeri1/2 su bardağı tahin
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikser ile güzelce çırpınız. Daha sonra içine su, tahin ve sıvı yağ ekleyip, karıştırın. Kabartma tozu ile elenmiş unu koyarak tekrar karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımdan 2-3 yemek kaşığı ayırıp, farklı bir kaba koyunuz. İçine 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı süt koyup, iyice çırpalım ve bir kenarda bekletelim.
Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, her tarafına susam serpelim. Önce hazırlamış olduğumuz sade kek harcını dökelim. Daha sonra kakaolu harcı döküp, kaşıkla hafif hafif karıştıralım. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirelim.
Kek soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1/2 su bardağı tahini karıştır, soğuyan kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder