MALZEMELER:
500 gram yer elması1 adet portakal
1 adet limon suyu
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy kereviz
2-3 adet kırmızı biber
1-2 diş sarımsak (istenirse kullanılır)
1 adet kuru soğan veya 5-6 adet arpacık soğanı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
Havucun kabuğunu traşlayıp, halka halka dilimleyin. Kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyun yemeklik doğrayın. Kırmızı biberi de küçük parçalara bölün.
Yemeği pişireceğimiz tencereye önce zeytinyağını koyalım. Üzerine kuru soğan, havuç, kırmızı biber ve patatesi koyup, biraz sarartalım. Daha sonra kereviz ve yer elmasını ilave edip, karıştıralım.
Portakal suyunu ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Tuz, isterseniz bir çay kaşığı şeker koyup, tencerenin kapağını kapatalım.
Ocağın altını orta ateşte açıp, su kaynayınca altını kısın 15-20 dakika kadar pişirin,
Afiyet olsun.
1-2 diş sarımsak (istenirse kullanılır)
1 adet kuru soğan veya 5-6 adet arpacık soğanı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Yer elmalarının, kerevizin, patatesin, kabuklarını soyun ve parçaya bölün, Kararmamaları için limonlu suda bekletinHavucun kabuğunu traşlayıp, halka halka dilimleyin. Kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyun yemeklik doğrayın. Kırmızı biberi de küçük parçalara bölün.
Yemeği pişireceğimiz tencereye önce zeytinyağını koyalım. Üzerine kuru soğan, havuç, kırmızı biber ve patatesi koyup, biraz sarartalım. Daha sonra kereviz ve yer elmasını ilave edip, karıştıralım.
Portakal suyunu ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Tuz, isterseniz bir çay kaşığı şeker koyup, tencerenin kapağını kapatalım.
Ocağın altını orta ateşte açıp, su kaynayınca altını kısın 15-20 dakika kadar pişirin,
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder