MALZEMELER:
1/2 kilo irmik1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/4 limon suyu sodanın üzerine sıkılacak kokmaması için
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yer fıstığı üzerini süslemek için
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker4 su bardağı su
Limon bir dilim şerbet kaynatılırken içine konulacak.
YAPILIŞI:
Şerbet için; su ve toz şekeri şeker eriyene kadar karıştırıp, içine bir dilim limon atalım ve 5-6 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın
.
Derince bir kapta hamur malzemelerini fıstık hariç birleştirip, karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına boşaltıp, üzerini düzleyin. Fıstıkları resimdeki gibi yerleştirip, 1-2 saat sütü çekmesi için bekletin.
Derince bir kapta hamur malzemelerini fıstık hariç birleştirip, karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına boşaltıp, üzerini düzleyin. Fıstıkları resimdeki gibi yerleştirip, 1-2 saat sütü çekmesi için bekletin.
Önceden ısıtılmış, 170-180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 5 dakika sonra dilimleyip, şerbetini dökün. Şerbetini 2-3 saat içinde çeken tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder