9 Aralık 2018 Pazar

Sütlü Şambali Tatlısı



MALZEMELER:

1/2 kilo irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/4 limon suyu sodanın üzerine sıkılacak kokmaması için
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yer fıstığı üzerini süslemek için


ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Limon bir dilim şerbet kaynatılırken içine konulacak.


YAPILIŞI:


Şerbet için; su ve toz şekeri şeker eriyene kadar karıştırıp, içine bir dilim limon atalım ve 5-6 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın
.
Derince bir kapta hamur malzemelerini fıstık hariç birleştirip, karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına boşaltıp, üzerini düzleyin. Fıstıkları resimdeki gibi yerleştirip, 1-2 saat sütü çekmesi için bekletin.

Önceden ısıtılmış, 170-180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 5 dakika sonra dilimleyip, şerbetini dökün. Şerbetini 2-3 saat içinde çeken tatlımız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder