MALZEMELER:
125 gram tereyağ veya margarin oda sıcaklığında1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı buğday nişastası
1 yemek kaşığı sirke
Tuz bir çimdik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un aldığı kadar
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
160 gram çikolata (benmari usulüyle eritilecek)YAPILIŞI:
Genişçe bir kaba tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, buğday nişastası, sirke, tuz, vanilya, kavrulmuş susam, ceviz ve azar azar un koyup, yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamurdan parçalar alarak yuvarlayalım. Şekil verip, üzerini çatalla bastıralım. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirdiğimiz kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Kurabiyenin yarısına kadar benmari usulüyle erittiğimiz çikolataya batırıp, servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder