6 Aralık 2018 Perşembe

Patates Hoplatma (Galgıtma)






MALZEMELER:

1/2 kilo taze küçük patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak (isteğe göre kullanılır)

YAPILIŞI:



Öncelikle patatesleri kabuklarıyla kullanacağımız için güzel bir şekilde yıkayıp, fırçayla temizliyoruz. Derince bir kapta patatesleri, tuz, kekik, kimyon, karabiber, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını koyup, karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz patatesleri tavaya alıp, kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra tavayı hoplatarak pişiriyoruz. Hoplatmamızın sebebi patatesler dönsün her tarafı eşit şekilde pişsin yanmasın. Patatesler ezilmesin diye kesinlikle kaşıkla veya çatalla karıştırmıyoruz.

Patatesler iyice yumuşayıp, kızarır gibi olduğunda pişmiş demektir. Sarımsaklı yoğurtla, domates sosuyla , sade olarak veya et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder