15 Aralık 2018 Cumartesi

Yumurtalı Isırgan Otu Kavurması










MALZEMELER:

1  bağ ısırgan
1 adet kuru soğan
2-3 adet kırmızı biber
Tuz yeteri kadar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağ


YAPILIŞI:


Isırgan otu güzelce temizlenir, yıkanır süzgüye alınır. Suları gittikten sonra yemeklik doğranır.

Yemeği hazırlayacağımız tavaya zeytinyağ konur, içine yemeklik doğradığımız kuru soğan ve biber ilave edilerek kavrulur. Daha sonra içine ısırgan otu konup, üzerine tuz serpilir ve kapak kapatılır.

Çok kısa zamanda piştiği için sık sık kontrol edilir. Piştikten sonra yumurta kırılır pişirmeye devam edilir. Yumurta pişince servis yapılır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder