16 Aralık 2018 Pazar

Kremalı Haşhaşlı Revanı






MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı siyah haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞURUBU İÇİN:

1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

1 kilo süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 poşet kremşanti

YAPILIŞI:

Haşhaşlı revani tatlısının yapımına şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bunun için  derin bir tencere içine 1,5 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısın limon suyu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatın soğumaya bırakın.

Hamur hazırlayacağımız kaba yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Mikser ile iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve süt ekleyip, tekrar çırpın. Ardından un, irmik, siyah haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı koyup, mikser ile karıştırın.

Hazırlamış olduğumuz karışımı yağlanmış büyük boy kare veya diktörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Fırınınıza göre pişirme süreleri değişebilir.

Haşhaşlı revani tatlısı pişip, ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbeti kepçe ile üzerine dökün .Şerbeti tamamen çekene kadar bekletin.


Tatlımız şerbetini çekerken biz de kremasını hazırlayalım bunun için; derin bir kaba sütü dökelim. İçine şeker, un ve nişastayı koyup, güzelce karıştıralım ve orta ateşte ocağa oturtalım. Karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olup, kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edip, karıştıralım 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Krema soğumaya yakın ılıyınca içine krem şantiyi ilave edip, çırpıcıyla bir süre çırpalım. 

Kremayı şerbetini çeken revaninin üzerine yayalım. Kremanın üzerine de hindistan cevizi ve karamel sosla süsleyebilirsiniz. Sade olarak da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder