17 Aralık 2018 Pazartesi

Kuş Üzümlü, Fıstıklı Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması







MALZEMELER:


1/2 kilo küçük dolmalık kırmızı biber
3 – 4 adet domates (biberlerin kapağı için )

İÇİ İÇİN:


1/2 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç (nişastası gidene kadar yıkanmış)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı toz şeker 

2 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı daha az koyabilirsiniz)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 çay kaşığı tarçın
Tuz yeterince
10-12 dal maydanoz
10-12 dal dereotu

ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ilık su ( dolmaların yarısına gelecek şekilde )

YAPILIŞI:

Zeytinyağını bir tencereye alın ve yemeklik doğradığımız soğanları ve fıstığı kavurun.

Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ve 1 kahve fincan su ekleyin ve kavurun.

Ardından tuz, karabiber, nane, yıkanmış kuş üzümü ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Temizleyip doğradığımız maydanoz ve dereotunu ilave edip, güzelce karıştıralım. Bir kenarda bekletelim.

Dolmalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç malzemeyi biberlerin içlerine yarımdan biraz fazla olacak şekilde doldurun.

Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız dolmalarınızı tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısından az  ılık su ilave edip, kapağını kapatalım.
Önce hızlı kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp, pirinçler pişinceye kadar pişirelim. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder