13 Aralık 2018 Perşembe

Hazır Yufkadan Kıymalı, Fıstıklı Kol Böreği




MALZEMELER:

3 adet hazır yufka


SOSU İÇİN:

100 gram tereyağ (eritilmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su


İÇİ İÇİN:

250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Fıstık yeteri kadar
Kuş üzümü yeteri kadar (azlığını ve çokluğunu kendiniz karar verin)
Tuz
Karabiber
Pul biber


YAPILIŞI:

Böreğimizin yapımına öncelikli iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Bunun için soğanı rendeleyin veya küçük küçük doğrayın 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavaya fıstıkla birlikte koyarak biraz pembeleştirin üzerini kıymayı koyup, güzelce kavurun. Altını kapatıp, içine yıkayıp suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü, tuz, karabiber ve pul biberi koyarak karıştıralım bir kenarda bekletelim.

Bir adet yufkayı tezgaha serin üzerine karıştırmış olduğumuz sostan fırçayla sürün. Yufkayı ikiye katlayıp, tekrar sostan sürelim. Yuvarlak olan kısmına hazırlamış olduğumuz içten koyup, rulo yapın.Resimde görüldüğü gibi kol şeklinde tepsiye koyalım. Üzerine sıvı yağ sürelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder