MALZEMELER:
1/2 kilo tavuk göğsü ve tavuk but
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar tavuk suyu veya sıcak su ( haşladığınız tavuğun suyu )
1/4 çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet rendelenmiş soğan
50 gram dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş soğan
50 gram dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini bir tencereye alıp, üstüne örtecek kadar su koyun ve kaynatın.Tavuk etleri pişince küçük parçalar halinde doğrayın. Bir yemek kaşığı tereyağında soteleyin ve bir kenarda bekletin.
Bir tencereye yağları koyun kızdırın içine fıstıkları atıp,iyice kavurun.Daha sonra soğanları da koyup sarartın. Üzerine 15-20 dakika ılık suda beklettiğimiz pirinçleri ve kuş üzümlerini ilave edip, pirinçler suyunu çekinceye kadar kavurun. Bütün baharatları ekleyip, karıştırın.
Pilavı pişireceğimiz tencereye önce tavuk etlerini dizelim. Üzerine de hazırlamış olduğumuz pirinci dökelim. Sıcak suyu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Tavuk etleri üstte olacak şekilde servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder