16 Kasım 2018 Cuma

Fındıklı Muhallebi Ve Kakaolu İrmik Tatlısının Arkadaşlığı





FINDIKLI MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:



1 kilo süt 125 gram tereyağ veya margarin
3 kahve fincanı silme un
4 kahve fincanı toz şeker
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

YAPILIŞI:

Muhallebiyi hazırlayacağımız tencerede tereyağını eritip, 3 kahve fincanı unu yavaşça ilave edin ve yakmadan kavurun.
Daha sonra üzerine toz şeker ve sütü ekleyip, karıştırın. Muhallebi kaynayıp, üzeri göz göz olunca kıvamına gelmiş demektir. Ocağın altını kapatıp, 10 dakika kadar mikserle çırparak önceden ıslatılmış tepsiye dökelim. 
  

KAKAOLU İRMİK TATLISI İÇİN MALZEMELER:

1/2 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Sütü tencereye boşaltıp, şeker, kakao ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp, üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. 5-10 dakika hızlı bir şekilde çırpın. Bu karışımı fındıklı muhallebinin üzerine dökün.

Hazırlanan tatlıyı buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Bu tarifi arzuya göre kaselere bölüştürüp, sonra kaseyi soğuduktan sonra tabağa ters çevirip sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder