MALZEMELER:
250 gram kavurma (kuşbaşı dana etiyle veya yağsız kuzu etiyle de yapabilirsiniz)
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı ve sıvı yağı pilavı pişireceğimiz tencereye koyun ve ısıtın. Arpa şehriyeleri ekleyin ve biraz kavurun. Şehriyenin rengi biraz koyulaşınca üzerine kavurmayı ekleyip, güzelce karıştırın. Ardından baharatları ilave edip, 4 su bardağı sıcak suyu veya et suyunu arpa şehriyeye boşaltın. Bir iki defa karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Önce harlı ateşte, bir iki taşım kaynasın ,daha sonra kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su seviyesini kontrol edin, suyunu çekmiş fakat pişmemişse biraz kaynar su ilave edip, pişirin.
Arpa şehriye pilavı pişince ocaktan alıp, üzerine kağıt havlu serin ve tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika kadar demlendirin.
Afiyet olsun.
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Tereyağı ve sıvı yağı pilavı pişireceğimiz tencereye koyun ve ısıtın. Arpa şehriyeleri ekleyin ve biraz kavurun. Şehriyenin rengi biraz koyulaşınca üzerine kavurmayı ekleyip, güzelce karıştırın. Ardından baharatları ilave edip, 4 su bardağı sıcak suyu veya et suyunu arpa şehriyeye boşaltın. Bir iki defa karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Önce harlı ateşte, bir iki taşım kaynasın ,daha sonra kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su seviyesini kontrol edin, suyunu çekmiş fakat pişmemişse biraz kaynar su ilave edip, pişirin.
Arpa şehriye pilavı pişince ocaktan alıp, üzerine kağıt havlu serin ve tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika kadar demlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder