MALZEMELER:
1/2 litre taze mandalina suyu1 küçük çay bardağı şeker
2 dolu yemek kaşığı nişasta
BULAMAK İÇİN:
Hindistan ceviziYAPILIŞI:
Taze sıkılmış mandalina suyu, şeker ve nişasta tencereye alınır çırpılır. Orta ateşte devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir.
İnce uzun bardaklar çeşme altında suda geçirilip durulanır . Ocaktan alınan jel bardaklara pay edilir. Oda sıcaklığına gelen bardaklar dolaba kaldırılır. Bir gün dolapta bekletilir. Sabahleyin buzdolabından alınır,bardaklardan çıkarıp, hindistan cevizi içinde yuvarlanır, dilimlenip, her yeri hindistan cevizine bulanır.
Üzerine ceviz, fındık vs. koyarak süslenip, servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder