MALZEMELER:
1/2 kilo un250 gram tereyağ (eritilmiş, soğutulmuş)
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığı silme yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı silme susam
Tuz veya şeker (İsteğe bağlı)
Yeteri kadar süt (1 su bardağı kullandım. Bardak ölçünüze göre değişebilir)
ŞEKERLİSİ İÇİN:
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Az şekerli olması gerekir)
ÜZERİ İÇİN:
1 silme yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Un, eritilmiş soğutulmuş tereyağ ,tuz veya şeker(tuz miktarı 2 çay kaşığı, şayet şekerli yapacaksanız 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı kuş üzümü ve 1 tatlı kaşığı tarçın), kabartma tozu, çörek otu, susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.
Mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılarak merdane veya elle açılır. Üzeri yoğurtlu yağ karışımından sürülüp, çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Çöreğin en önemli özelliği uzun süre saklanıp, tazeliğini koruması.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder