1 Kasım 2018 Perşembe

Tam Buğday Unundan Ev Yapımı Peynirli Mantı








MALZEMELER:

2 su bardağı un
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN:

200 gram lor peyniri
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN:

3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet domates rendesi 
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
1-2 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın)

YAPILIŞI:

Unu hamur yoğurma kabına alın, ortasına havuz şeklinde açıp, ortasına yumurtaları kırın, yağını ve tuzunu ekleyin. Elinizle güzelce karıştırın, kenarlardan un almaya başlayarak 15 dakika kadar hamur özleşinceye kadar yoğurun. Orta sert bir hamur olacak. Streç filme sarıp, buz dolabında yarım saat dakika kadar bekletin. 

İç harcı için lor peyniri, yumurtanın sarısını ve karabiberi koyup, karıştırın. Üzeri için; tereyağını,domates salçasını ve rendelenmiş domatesi ocakta pişirelim ve bir kenarda bekletelim. Mantıyı servis edeceğimiz zaman ısıtarak üzerine dökelim.

Hamuru unlanmış tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklükte karelere kesip, ortasına peynirli harçtan koyun, diğer yarısını bu harçlı kısmın üzerine kapatın üçgen şekli alacak. İki ucu birleştirin, diğer ucunu dışarıya doğru çevirin. Bütün hamur bitene kadar sırasıyla aynı işlem uygulanacak.

Hazırlamış olduğumuz mantıları kaynamış tuzlu suyun içine atalım, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Servis tabağına alıp, üzerine hazırlamış olduğumuz sostan dökerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder