MALZEMELER:
1 kilo bal kabağı1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
10 adet kakaolu kare bisküvi
ÜZERİ İÇİN:
TahinCeviz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Bal kabaklarının üzerine şeker koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra el blenderi kullanıp, iyice ezelim.
1/2 su bardağı suyun içinde nişastayı koyup, karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz karışımı bal kabağı püresinin üzerine dökelim ve ocağın üzerine alalım. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Küçük küçük parçalara ayırmış olduğumuz bisküvileri kupların dibine, üzerine de bal kabağı tatlısını koyalım. Tatlının üzerine tahin gezdirip, cevizle süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder