MALZEMELER:
1 demet iri ebegümeci yaprağı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı pul biber
Tuz yeteri kadar
1/2 demet taze nane veya 1,5 çay kaşığı kuru nane
1/2 demet taze nane veya 1,5 çay kaşığı kuru nane
1/2 demet maydanoz (kıyılmış hali 2/3 yemek kaşığı ediyor)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Ebegümeci yapraklarının alt kısmındaki saplarını temizleyin. Bol suda yıkayın. Kaynar suya batırıp çıkarın ve sularının gitmesi için bir kenarda bekletin.
Kuru soğanı ince yemeklik kıyın. Tavada zeytinyağıyla kavurun. Üzerine yıkamış olduğunuz pirinci ekleyin. Pirincin suyu gidinceye kadar karıştırarak kavurun. Ocağın altını kapatın üzerine yeşillikleri ve baharatı ekleyip, karıştırın.
Ebegümeci yapraklarınızdan bir tanesini damarlı kısmı size bakacak şekilde yayın. Üst kısmına bir parça harçtan koyun, kenarları üzerine kıvırın, ince rulo sarın. Tüm yaprakları bu şekilde hazırlayın. Tencereye düzgünce sıkı ve yan yana sıralayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, sarmaların üzerine uygun büyüklükte bir tabak koyun 1,5 su bardağı kaynar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
Sarmamız kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Üzerine limon sıkarak veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder