MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış mısır ( Konserve de olur )
TERBİYESİ İÇİN:
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz yeteri kadar
2-3 çay kaşığı kuru nane
Mısırı pazardan koçanlı olarak almış iseniz öncelikle mısırı haşlayalım. Şayet konserve mısır ise yıkayalım suyunu süzelim.
ÜZERİ İÇİN:
1-2 yemek kaşığı tereyağı2-3 çay kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Mısırı pazardan koçanlı olarak almış iseniz öncelikle mısırı haşlayalım. Şayet konserve mısır ise yıkayalım suyunu süzelim.
Terbiyesi için; derin bir kabin içine yoğurt, yumurta, tuz ve unu koyup, güzelce çırpalım.
Bir su bardağı mısırı çorbayı hazırlayacağımız tencereye koyup, üzerine kaynak su ilave edelim. Sonra yoğurtlu terbiyemizi mısırın kaynar suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak, kısık ateşte 15-20 dakika kadar çorbamızı demlenmeye bırakalım. Su miktarı az gelirse çorbaya ilave edeceğiniz suyun sıcak olmasına dikkat edelim.
Servis ederken tavada tereyağı ile naneyi yakarak çorbamızın üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder