30 Ekim 2018 Salı

Kuş Üzümlü Anne Kurabiyesi





MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5-5,5  su bardağı un (bardak ölçüsüne göre un miktarı değişebilir.)
1 çay bardağı kuş üzümü

ÜZERİ İÇİN:

Toz şeker

YAPILIŞI:


Kurabiye hamuru yoğuracağımız kaba un hariç tüm malzemeler konur, karıştırılır. Azar azar un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurulur.

Avuç içi yağlanarak, hamurdan iri parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir. Üzeri toz şekere batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 170-180 derece kızgın fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir. Kurabiyelerin yayılmasını önlemek için mutlaka önceden ısıttığınız kızgın fırında pişirilmesi gerekiyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder