MALZEMELER:
2 adet yumurta1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5-5,5 su bardağı un (bardak ölçüsüne göre un miktarı değişebilir.)
1 çay bardağı kuş üzümü
ÜZERİ İÇİN:
Toz şeker
YAPILIŞI:
Kurabiye hamuru yoğuracağımız kaba un hariç tüm malzemeler konur, karıştırılır. Azar azar un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurulur.
Avuç içi yağlanarak, hamurdan iri parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir. Üzeri toz şekere batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 170-180 derece kızgın fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir. Kurabiyelerin yayılmasını önlemek için mutlaka önceden ısıttığınız kızgın fırında pişirilmesi gerekiyor.
Yağlanmış tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 170-180 derece kızgın fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir. Kurabiyelerin yayılmasını önlemek için mutlaka önceden ısıttığınız kızgın fırında pişirilmesi gerekiyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder