MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
4 su bardağı et suyu veya sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200-250 gram kuzu eti
YAPILIŞI:
Öncelikle arpa şehriye pilavının yapımına kuşbaşı doğranmış etimizi yumuşayıncaya kadar haşlayıp, bir kenarda bekletelim. Haşlamış olduğumuz etin suyunu da pilav yapımında kullanılacaktır.Bir su bardağı arpa şehriyesini tereyağ+sıvı yağ karışımında rengi dönene kadar kavuralım. Daha sonra geri kalan arpa şehriyeyi ve etimizi ilave edip karıştıralım. Sıcak suyu, karabiberi ve tuzu koyup, kapağını kapatalım.
Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp, suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder