5 Ekim 2018 Cuma

Kasede Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı








MALZEMELER:

1 kilo süt
4  tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1 tatlı kaşığı damla sakızı (reçeli) veya tane ise 2 tanesi toz şeker ile dövülerek kullanılacak


YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü pişireceğimiz tencereye bütün malzemeleri koyup, topaklar gidinceye kadar güzelce karıştıracağız.

Tencereyi ocağa alıp, göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra aynı kapta veya başka bir kaba boşaltıp, blender ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.

Kaselere istediğimiz miktarda koyup, üzerine bol tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder