MALZEMELER:
3 adet portakal3 adet limon
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
15 dal kadar taze nane
2 su bardağı şeker (şeker miktarını arzunuza göre ayarlamalısınız)
3 litre su
Rondoya koyalım. Üzerine şeker, küçük küçük doğradığımız zencefil ve yaprak olarak temizlediğimiz taze naneyi ilave ederek macun kıvamına getirelim.
Daha sonra geniş bir kaba alıp, suyu ilave edelim. Tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz karışımı süzerek cam kavanoza alalım.
Soğuk ve buzlu olarak içmek harika oluyor.
Afiyet olsun.
2 su bardağı şeker (şeker miktarını arzunuza göre ayarlamalısınız)
3 litre su
YAPILIŞI:
Limon ve portakalın üzerinden bıçakla bir kere gezelim(asidi çıkması için). Daha sonra kabuklarıyla birlikte kuşbaşı doğrayalım.Rondoya koyalım. Üzerine şeker, küçük küçük doğradığımız zencefil ve yaprak olarak temizlediğimiz taze naneyi ilave ederek macun kıvamına getirelim.
Daha sonra geniş bir kaba alıp, suyu ilave edelim. Tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz karışımı süzerek cam kavanoza alalım.
Soğuk ve buzlu olarak içmek harika oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder