20 Haziran 2018 Çarşamba

Anne Usulü Kirpi Kalburabastı








MALZEMELER:

1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su

1/2 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Un yeteri kadar

İÇİ İÇİN:

200 gram iri çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağları, suyu, sütü ve şekeri koyarak güzelce karıştıralım. Daha sonra irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. En son olarak azar azar unumuzu ilave edelim 7-8 dakika yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacaktır.

Hazırladığınız hamurdan ceviz veya yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve içerisine ceviz koyup hamurları kapatın. Üzerini sebze makasıyla küçük küçük keserek şekil verin.Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında, 40-45 dakika hamurların üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. 

Kalburabastı hamuru pişerken şerbet işlemine geçin. Bunun için derin bir tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip, 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Şerbeti 1-2 dakika soğutup, harareti gittikten sonra soğuk kalburabastının üzerine dökün. Kalburabastı hamurlarını çevirerek şerbete bulayın ve tatlı şerbetini çekince soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder