MALZEMELER:
150 gram oda sıcaklığında tereyağ1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın (seviyorsanız kullanın)
1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine kullanılacak)
3-3,5 su bardağı un (miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişiyor)
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı susam1 adet yumurta akı
YAPILIŞI:
Kurabiyeyi hazırlayacağımız kaba, tereyağ, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, ceviz ve yumurtanın sarısını koyarak iyice karıştıralım. Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur haline getirelim.Hazırlamış olduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayalım. Ayrı bir kapta yumurta akını iyice köpürtelim. Yuvarlak kurabiye hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp, üzerinden bastıralım. Arkasını çevirip tekrar susama bulayalım. Bıçak sırtı inceliğinde olacak. Kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
Hava almayan kaplara koyduğumuz zaman uzun süre tazeliğini korur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder