MALZEMELER:
1/2 paket çubuk makarna (istediğiniz çeşit makarnayı kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük boy kuru soğan
1 adet domates (seviyorsanız kullanın)
SOSU İÇİN:
100-150 gram kıyma3 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük boy kuru soğan
1 adet domates (seviyorsanız kullanın)
1 adet büyük boy havuç
2-3 yeşil biber
2-3 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kuru nane
10 dal maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Öncelikle makarnanın sosunu hazırlayalım. Bunun için derince bir tavaya tereyağını koyalım. İçine rendelenmiş havuç, soğan ve küçük küçük doğranmış yeşil, kırmızı biberleri koyarak orta ateşte pişirmeye başlayalım. Şayet domates kullanacaksak bunun için domatesin kabuklarını soyup, rendeleyin içine sarımsağı ezip, mısırı da koyalım. Malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Suyunu çektiği halde pişmemiş ise içine 1 fincan kadar sıcak su ilave edelim.
Baharatları ve doğradığımız maydanozu ilave edip, karıştıralım hemen ocağın altını kapatalım. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağ koyduğumuz kaynar suya atalım. Ara ara karıştırarak istediğimiz yumuşaklıkta pişirelim. Suyunu süzüp, hazırlamış olduğumuz sosla karıştırarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Baharatları ve doğradığımız maydanozu ilave edip, karıştıralım hemen ocağın altını kapatalım. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağ koyduğumuz kaynar suya atalım. Ara ara karıştırarak istediğimiz yumuşaklıkta pişirelim. Suyunu süzüp, hazırlamış olduğumuz sosla karıştırarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder