10 Haziran 2018 Pazar

Pazı Borani Yemeği





MALZEMELER:

2 demet pazı
2 adet orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

2 adet  orta boy havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
1/2 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN

1 su bardağı kese yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:

Pazılar temizlenir sert damarları atılır ve yıkanır. Suları süzüldükten sonra küçük küçük doğranır.

Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ve havucu ekleyip, hafifce sarartalım. Daha sonra içine salçayı koyup, karıştıralım. Pazıyı, yıkayıp süzdüğümüz pirinci, tuzu ve şekeri ve 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip, karıştırarak kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakalım. Pirinçler yumuşak olmuşsa yemeğimiz pişmiş demektir. Ilık veya soğuk olarak servis yapabiliriz. 

Pazı borani yemeğini üzerine ister sarımsaklı yoğurt ekleyip, isterseniz de sade olarak yiyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder