MALZEMELER:
3 adet yumurta
3 Türk kahve fincanı sıvı yağ
6 Türk kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
Elde ettiğiniz kek harcını yağlanmış unlanmış bir kek kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız.
1 şişe maden suyu
1 adet portakal suyu ve kabuğu rendesi
9 Türk kahve fincanı un
Keki hazırlayacağımız derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şeker ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpın.
Üzerine maden suyu, portakal suyu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Ardından kabartma tozuyla elenmiş unu ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla çırpmadan güzelce karıştırın.
1 adet portakal suyu ve kabuğu rendesi
9 Türk kahve fincanı un
YAPILIŞI:
Keki hazırlayacağımız derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şeker ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpın.
Üzerine maden suyu, portakal suyu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Ardından kabartma tozuyla elenmiş unu ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla çırpmadan güzelce karıştırın.
Elde ettiğiniz kek harcını yağlanmış unlanmış bir kek kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız.
Kekimiz ılıdıktan sonra kalıbından çıkararak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder