MALZEMELER:
125 gram yumuşak tereyağ
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1/2 Türk kahve fincanı sirke
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (arzu edilirse kullanılır)
2 tatlı kaşığı çörek otu
1,5 silme yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
3. 5 su bardağı un
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (arzu edilirse kullanılır)
2 tatlı kaşığı çörek otu
1,5 silme yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
3. 5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri tuz ve yumurta akı çırpılır. İçerisinemahlep, çörek otu konulup, karıştırılır.
Azar azar un eklemesi yapılarak kabartma tozu da ilave edilip, hamur toparlanır.
Hamurdan iri fındık büyüklüğünde(istediğiniz büyüklükte) parçalar alınıp, yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında iyice pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder