26 Haziran 2018 Salı

Yumurtalı Havuçlu Pazı Kavurması





MALZEMELER:


1-2 demet pazı
1 adet büyük kuru soğan

1 adet havuç
2-3 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı  (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
Kırmızı toz biber
2 adet yumurta
Tuz yeteri kadar

YAPILIŞI:

Pazılar yıkanır ve kalın sapları kesilerek yemeklik doğranır. Kuru soğan ve havuç küp küp doğranır. Yemeklik doğranmış taze biberle birlikte zeytinyağın da kavrulur. Daha sonra üzerine pazı, tuz ve şeker ilave edilir, karıştırılır. 

Pazılar suyunu bıraktıktan sonra karabiber ve toz biber eklenir. Pazılar kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 2 adet yumurta çırpılır ve pazılara eklenir. Kapağı kapalı şekilde 5 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder