1 Haziran 2018 Cuma

Köfteli, Kaşarlı Kabak Halkaları Kızartması














MALZEMELER:


4 adet taze kabak 

KÖFTESİ İÇİN:

300-400 gram  kıyma
1 adet orta boy kuru soğan 
1 diş sarımsak (istenirse kullanılır)
1 adet yumurta (küçük boy)
Tuz 
Karabiber 
Kırmızıbiber
Kimyon ( Baharatları istediğiniz kadar kullanın)
Kaşar peyniri 100 gram kadar sadece köftenin ortasına konulacak

DIŞI İÇİN:

2 adet yumurta 
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı mısır unu 
Tuz yeteri kadar

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ

YAPILIŞI:


Yemeğimizin yapımına kabakları hazırlayarak başlayalım. Bunun için kabağı ikiye bölüp,ortasını kabak dolması yapar gibi oyun ve bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin. 

Köfte için; soğanı soyup rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp, soğanı, sarımsağı, yumurtayı ve baharatları koyup, güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına küçük küçük yuvarlak kestiğimiz kaşarları ekleyip, yuvarlak köfteler hazırlayın.

Dilimlenen yuvarlak kabağın ortasına hazırlamış olduğumuz köftelerden koyup yerleştirelim. Bütün kabak dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.

Sosu için; 2 adet yumurtayı iyice çırpalım. Ayrı bir kapta galeta unu,mısır unu ve çok az tuzu karıştırın. 

Kabakları önce yumurtaya batırıp, sonra galeta unlu karışıma koyup her yerini kaplayın. Kızgın ve bol yağa kabak köfteleri koyup, kızartın. Kullandığımız yağın kızgın ve bol kullanmamızın sebebi kabakların yağ çekmemesi içindir.Kızartmış olduğumuz kabakları kağıt havlu üzerine alın. 

Sıcakken sade ya da yanında yoğurtla birlikte servis yapın. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder