MALZEMELER:
2 adet büyük patlıcan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı tahin
1/2 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı katı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı tahin
1/2 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı katı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
SÜSLEME İÇİN:
Dereotu veya istediğiniz yeşilliği kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Patlıcanları çatalla delin fırında veya fırının üzerinde közleyin. Bu işlem yaklaşık 25-30 dakika kadar sürer.
Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içindeki suyun süzülmesi için bir kenara koyun. Ezmeyi hazırlayacağımız kaba tuzla ezilmiş sarımsağı, közlenmiş patlıcanı, limon suyunu, iki yemek kaşığı tahini, kimyonu, bir yemek kaşığı zeytinyağını ve yoğurdu ekleyin. Güzelce karıştırarak malzemeleri kaynaştırın.
Karışımı servis etmek üzere tabağa alın ve üzerini kalan zeytinyağı ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder