MALZEMELER:
3 adet temizlenmiş enginar
1 su bardağı barbunya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 dal dereotu
6-7 dal maydanoz
1 limonun suyu
1 limonun suyu
2 adet portakal (1 adet portakalın suyu içine, 1 adet portakal da süslemede kullanılacak)
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Temizlenmiş olan enginarları , barbunyayı yarım limonun suyu ve yarım portakalın suyu biraz su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve çukur bir kaseye alın. İçine küçük küçük doğradığımız dereotunu ve maydanozu, 1/2 limon suyunu, 1/2 portakalın suyunu (ekşiliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz), tuzu, zeytinyağını ve hardalı ilave ederek güzelce karıştırın.
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
YAPILIŞI:
Temizlenmiş olan enginarları , barbunyayı yarım limonun suyu ve yarım portakalın suyu biraz su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve çukur bir kaseye alın. İçine küçük küçük doğradığımız dereotunu ve maydanozu, 1/2 limon suyunu, 1/2 portakalın suyunu (ekşiliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz), tuzu, zeytinyağını ve hardalı ilave ederek güzelce karıştırın.
Servis tabağına alarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder