18 Mayıs 2018 Cuma

Barbunyalı Enginar Salatası











MALZEMELER:


3 adet temizlenmiş enginar
1 su bardağı barbunya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 dal dereotu

6-7 dal maydanoz
1 limonun suyu
2 adet portakal  (1 adet portakalın suyu içine, 1 adet portakal da süslemede kullanılacak)
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz

YAPILIŞI:


Temizlenmiş olan enginarları , barbunyayı yarım limonun suyu ve yarım portakalın suyu biraz su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve çukur bir kaseye alın. İçine küçük küçük doğradığımız dereotunu ve maydanozu, 1/2 limon suyunu, 1/2 portakalın suyunu (ekşiliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz), tuzu, zeytinyağını ve hardalı ilave ederek güzelce karıştırın.

Servis tabağına alarak servis yapınız.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder